29 Mart 2011 Salı

Salçalı ve Havuçlu Pappardelle


Salçalı Havuçlu Pappardelle        
Malzemeler :
4 kişilik :
500gr. Pappardelle makarna (geniş,beyaz ve kara buğday  unu karışımlı, genellikle yumurtalı  bir çesit makarnadır)
Bu tarifte yumurtalı ve geniş pappardelle kullanmanızı tavsiye ediyorum

2 yemek kaşığı domates salçası (4 çorba kaşığı suyla inceltilmiş)
2 yemek kaşığı biber salçası      (4 çorba kaşığı suyla inceltilmiş)
4 havuç ince doğranmış
4 diş ince kesilmiş  sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı karabiber (tercihen taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı  kekik
1 çay kaşığı şeker
Tuz

Hazırlanışı :
Havuçlarımızı 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyerek fırında pişiriyoruz.
Makarnamızı içine 1 çorba  kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda paketin üzerinde yazan pişirme süresini dikkate alarak haşlıyoruz ve süzüyoruz.
4 çorba kaşığı zeytinyağımızı tavaya alıyoruz ve ince kesilmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika karıştırıyoruz.Sarımsaklar renk değiştirince ocağı kapatıyoruz  ve makarnamızı ekleyerek karıştırıyoruz.

Kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağımızı ve suyla incelttiğimiz salçaları sos tenceresine alıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika, sos hafif koyulaşana kadar pişiriyoruz.Toz şeker, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırarak ocağı kapatıyoruz.
Makarnamızı servis tabağına alıp üzerine havuçlarımızı koyuyoruz. Sosumuzdan  döküp kekik serperek bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder