12 Nisan 2011 Salı

Bakla Salatası



Bakla Salatası 
   
4 Kişilik     
Malzemeler :
250 gr. bakla
1 kırmızı soğan
Yarım su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
6 adet minik turp
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Sos için :
Yarım çay bardağı  sızma zeytinyağı
Yarım  limonun suyu

Tuz ve karabiber
Yoğurt Sos İçin : (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak (ince doğranmış ve ezilmiş)
Hazırlanışı :
Baklalarımızı yıkadıktan sonra 1 çorba kaşığı tuz eklediğimiz yarım litre suda 5 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz..
Turpları yıkıyoruz ve 4´e bölüyoruz.Soğanı dilerseniz ince ince dilerseniz yarım ay şeklinde doğrayıp tupla birlikte karıştırıyoruz.Maydanozları ince kıyarak ilave ediyoruz.Dilerseniz bezelyede ekleyerek bütün malzemeyi salata kasesinde karıştırıyoruz
Bir kavanozun içine sos için gerekli olan malzemeleri koyup kapağınıda kapatarak 1 dakika çalkalıyoruz.
Salataya sosu döküyoruz ve bir kez daha karıştırıyoruz.
Yoğurt sosumuz için, yoğurdumuzu tuz ve sarımsak ile 1 dakika çırpıyoruz.Salatanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun

2 diş sarımsak (ince doğranmış ve ezilmiş)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder