20 Nisan 2011 Çarşamba

Burrito Meksika Dürümü


Burrito Meksika Dürümü
6 Kişilik
Malzemeler :
500 gr dana (kuşbaşı doğranmış)
1 su bardağı kırmızı meksika fasulyesi (konserve de olabilir)
12 adet buğday unundan yapılmış tortilla(yuvarlak ince lavaş ekmeklerde kullanabilirsiniz)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı domates salçası (1 çay bardağı  sıcak su ile inceltilmiş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı (et için)
4 çorba kaşığı zeytinyağı (fasülye için)
1´er çay kaşığı kekik, biberiye, kimyon karabiber (isteğe bağlı)
Tuz
Acı sos için :
2 çorba kaşığı  domates salçası (1 çay bardağı  sıcak su ile inceltilmiş)
(domates mevsimindeyse 4 adet domatesin rendesini kullanın)
2 çorba kaşığı  biber salçası (1 çay bardağı  sıcak su ile inceltilmiş)
Acı pul biber dilediğiniz kadar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı :
2 çorba kaşığı zeytinyağımızı ısıtılmış tavaya koyuyoruz.Kuşbaşı doğranmış dana etlerimizi kapağı kapalı olarak sularını çekene kadar pişiriyoruz.Kapağı açıyoruz kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve salçayı ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz.
Etlerimiz yumuşadığında biberiye, kekik ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Fasulyeleri kuru kullanacaksak, 1 gece önceden normal suda bekletiyoruz.Ertesi gün haşlıyoruz ve ılık suda yıkayıp süzüyoruz.Dilerseniz kabuklarınıda soyabilirsiniz.
Fasulyeyi konserve kullanacaksak yıkayıp suyunu süzdükten sonra, mutfak robotunda zeytinyağı,  kimyon, tuz ve karabiber ekleyerek hamur haline kadar kadar karıştırıyoruz.
Acı sos için, bütün malzemeleri sos tavasında 15 dakika kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Servis tabağına rendelenmiş kaşar peynirini, koyu kıvamda hazırladığımız fasülye ezmesini ve kızarmış etlerimizi alıyoruz.Tortilla ekmeklerine, yada lavaşlara acı sos ile birlikte, hazırladığımız içlerden koyuyoruz.Dürüm şeklinde sararak yiyebilirsiniz.
 Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder