7 Nisan 2011 Perşembe

Ispanaklı Nohut


Ispanaklı Nohut
4 kişilik                                       
Malzemeler :                  
1 su bardağı Nohut
1 adet kuru soğan (çok ince doğranmış)
250 gr. ıspanak (ince ve küçük yapraklı)
3 havuç (ince ve küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası             
5 çorba kaşığı  zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu                       
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı :
Nohutlarımızı 1 gece önceden sıcak suda bekletiyoruz.Ertesi gün haşlıyoruz ve ılık suda yıkayıp süzüyoruz.
Ispanakları soğuk suda iyice yıkıyoruz.Bıçak kullanmadan ellerimizle kopararak doğruyoruz.
Zeytinyağını tencerede hafif kızdırıp havuç ve soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.Soğan ve havuç iyice kavrulduktan sonra tuzumuzu ekliyoruz.Salçamızı ilave edip hepsini birlikte 5 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz.Nohutlarımızı, ıspanakları, 4 bardak sıcak suyumuzu ve limon suyumuzu ekleyip kısık ateşte  pişene kadar kadar kaynatıyoruz.
Yemeğimiz piştikten sonra 15 dakika  dinlendirip servis yapıyoruz
Pirinç pilavı yada bulgur pilavıyla birlikte, yanında dilerseniz turşu ve acı biber tabağıyla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder