19 Mayıs 2011 Perşembe

Karidesli Spaghetti

Karidesli Spaghetti
4-6 kişilik :
Malzemeler :
500 gr Spaghetti
250 gr karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
3 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
1 domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Hazırlanışı :
500 ml suya yarım limonu sıkıyoruz.1 çorba kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatıyoruz.Karidesleri ekleyip 2-3 dakika haşlıyoruz. Süzgeç yardımıyla tabağa alıp önce kafasını koparıyoruz sonra sırt kısmındaki kabukları ve ayaklarını çıkarıp en sonda arkasında bulunan siyah ipçiği temizliyoruz.
Makarnamızı içine 1 çorba kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz.
Orta boy bir tavada orta ateşte yağı kızdırıyoruz ve içine sarmısak ekleyip 1 dakika kavuruyoruz.Salça yada küp küp doğranmış domates ekliyoruz.
 
Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyerek 3 dakika çevirerek karidesleri pişiriyoruz. Tuz ve kekik ekliyoruz.

Sosu makarnanın üzerine döküp karıştırıyoruz ve bekletmeden sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder