10 Haziran 2011 Cuma

Elmalı ve Çikolatalı Cezerye


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


www.benimyemekkitabim.com





Elmalı ve Çikolatalı Cezerye
4 Kişilik
Malzemeler :

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
2 Tatlı Elma (rendenin kalın tarafıyla rendelenmiş)
150 gr bisküvi (kremasız)
1 çorba kaşığı kahverengi toz şeker 
Yarım su bardağı ceviz içi (çok ince öğütmeyin)
Yarım su bardağı hindistan cevizi
3 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin :
150 gr bitter çikolata
Ceviz içi
Hindistan cevizi 

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hazırlanışı :
Rendelediğimiz elmaları ve 1 çorba kaşığı kahverengi şekeri bir tavaya alıyoruz.5 dakika orta ateşte, elmalar sularını bırakıp çekinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. 1 çay kaşığı tarçın ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Bisküvileri toz haline getiriyoruz. Pişen ve soğuyan elmalar, ceviz, hindistan cevizi, tarçın ve bisküvileri cam bir kaseye alıyoruz. Karışımı 1 dakika yoğuruyoruz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Yoğurduğumuz hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Diğer taraftan çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Bunun için bir tencereye su dolduruyoruz ve su dolu tencereye başka bir küçük tencere oturtuyoruz.Küçük tencereye çikolatamızı kırarak koyuyoruz.Su kaynadıkça çikolata erimeye başlayacaktır.Suyla temas ettirmeden erittiğimiz çikolatamızı bekletmeden kullanıyoruz. Bunun için çikolata eritme işlemini son aşamada yapmalısınız.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırladığınız yuvarlak topları, dilerseniz önce hindistan cevizi yada cevize bulayabilirsiniz, yada kürdan saplayarak direk çikolataya batırabilirsiniz. Ben seçenekleri gösterebilmek açısından herbirinden birkaç tane yaptım.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Kalan çikolatayı da diğer cezeryelerin üzerine dökerek çay kaşığı yardımıyla üzerlerini kaplayabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Çok farklı şekillerde hazırlayabileceğiniz cezeryelerinizin üzerlerini yine dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Son olarak buzdolabında 15-20 dakika bekleterek servis yapabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder