27 Haziran 2011 Pazartesi

Fırında Peynirli Patlıcan


Fırında Peynirli Patlıcan
2 Kişilik

Malzemeler :
2 adet ince ve uzun patlıcan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet dilimlenmiş domates
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyuyoruz.(bilmeyenler için hatırlatma: alacalı soymak demek patlıcanların yada benzer bir sebzenin kabuklarını aralıklı olarak uzunlamasına soymak demektir) Patlıcanların içindeki acıyı çıkarmak için, 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuz koyun ve karıştırıp patlıcanları dilimleyerek bu suda yarım saat bekletin.Yarım saat sonunda bu suyu döküp patlıcanları yıkayın ve kurulayın.
Patlıcanlarımızı zeytinyağı tuz, kekik ve sarımsakla ovarak ısıya dayanıklı cam fırın kabımıza diziyoruz.190 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık 20-30  dakika patlıcanları kontrol ederek pişiriyoruz.
Fırından çıkarıyoruz ve domates dilimlerini üzerlerine diziyoruz.

Peynir serpiyoruz.Dilimleyerek sotelediğiniz 2 adet havucu isteğe bağlı olarak peynirlerin üzerine koyabilirsiniz.

Hazırladığımız patlıcanlarımızı  sadece üst kısmını açtığımız 190 derecelik fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
Peynirli patlıcanlarınızı pirinç pilavı ve ızgara etle birlikte ya da tek başına servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

ellerıne sağlık canım

Funda dedi ki...

Çok naziksin Zeymuran´cim sagol :)

Yorum Gönder