16 Haziran 2011 Perşembe

Karamelize Soğanlı Keçi Peynirli Tapas


Karamelize Soğanlı Keçi Peynirli Tapas
Bugün sizlerle oldukça kolay hazırlanabilen ve İspanya´daki tapaslar içerisinde beğenerek yediklerimden birisinin tarifini paylaşmak istiyorum. Ana yemekten önce servis edebileceğiniz bu tapası atıştırmalık olarakta hazırlayabilirsiniz.
4 kişilik                                       
Malzemeler :                  
200 gr keçi peyniri (dilimlenmiş)
8 dilim ekmek (tam durum buğdayından yapılmış olanı tercih edin)
2 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde çok ince doğrayın ve yarımayları da ikiye bölün )
2 çay kaşığı tereyağ  ya da 2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı kahverengi toz şeker
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı pekmez
Hazırlanışı :
Tavayı kısık ateşte ısıtıp tereyağ ya da zeytinyağımızı ekliyoruz.Doğranmış soğanlarımızı zeytinyağında 10 dakika çevirerek kavuruyoruz.Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca tavanın kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte 20 dakika yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Soğanlar yumuşak olduğunda şekeri ekliyoruz ve şeker karamelize olana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Son olarak 1 çorba kaşığı balzamik sirke ekliyoruz ve karıştırarak ocağı kapatıyoruz.
Ekmek dilimlerimizi fırın tepsisine diziyoruz.Karamelize ettiğimiz soğanı ekmeklerin üzerine sürüyoruz.Keçi peynirlerini en üste koyuyoruz ve sadece üst kısmını açtığımız fırında peynirlerin üzeri çok hafif kızaracak şekilde pişiriyoruz.
Servis yapmadan önce 1 çorba kaşığı balzamik sirke ve 2 çorba kaşığı pekmezi karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder