8 Haziran 2011 Çarşamba

Kıymalı Lazanya


Kıymalı Lazanya
2 kişilik
Malzemeler :

12 Lazanya yaprağı
200 gr dana kıyması
1 kuru soğan (ince doğranmış)
1 havuç (rendelenmiş)
2 domates (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı domates salçası 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Beşamel sos için :
 

1 su bardağı sıcak süt
1 çay bardağı soğuk süt
2 çorba kaşığı un
Tuz


Hazırlanışı :
Zeytinyağında soğanımızı 5 dakika soteliyoruz.Rendelenmiş havuç ve sarımsak ekliyoruz 5 dakika daha birlikte soteledikten sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymayla birlikte 5 dakika daha pişirip domates rendemizi ve salçamızı ilave ediyoruz.
Bütün malzemeyi karıştırıp kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.Tuz, kekik, karabiber ve maydanoz ilave ediyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Pişireceğimiz cam fırın kabını zeytinyağıyla yağlıyoruz.
Beşamel sosu hazırlamak için tencerede un ve soğuk sütü  iyice karıştırıyoruz.Daha sonra sıcak sütü ve tuzu ekleyip  orta ateşte tel çırpıcıyla karıştırarak  pişiriyoruz. Sonra ağır ateşte karıştırmaya devam ederek on dakika daha  pişirip süzgeçten geçirerek kullanıyoruz.

Lazanya yapraklarını bu tarif için pişirerek kullanacağımız için, bir tencereye 1lt su koyup kaynatıyoruz. Yaprakları 2-3 dakika kadar kaynayan suda tutup çıkarıyoruz ve cam fırın kabına koyuyoruz.
Kıymalı harcımızdan yaprakların üzerine koyuyoruz. Beşamel sosu ilave ediyoruz.
Dilerseniz maydanoz ve peynirde ekleyebilirsiniz.Herbir yaprağı aynı şekilde yaptıktan sonra son yaprağı koyuyoruz.12 yapraktan 3´er katlı 4 lazanya servisi hazırlıyoruz.
Bu aşamada iki seçeneğiniz var.Dilerseniz en üste koyduğunuz yaprağı sadece kaşar peyniri rendesiyle kaplarsınız ki o zaman üst yaprak kıtır olacaktır, yada üzerinin daha yumuşak olmasını istiyorsanız beşamel sosla tamamen kaplayabilirsiniz.Ben beşamel sos çok tercih etmediğim için peynirle kapladım.
Son olarak, hazırladığımız lazanyamızı 200 derecede önceden ısıttığımız firında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Kıymalı lazanyayı ayranla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder