23 Temmuz 2011 Cumartesi

Ispanaklı ve Yoğurtlu Burgu/Fusilli Makarna

 

Ispanaklı ve Yoğurtlu Burgu/Fusilli Makarna    
4 kişilik
Malzemeler :
500 gr Burgu/Fusilli makarna  
400 gr. ıspanak (ince ve küçük yapraklı)
1,5 su bardağı yogurt
1 sogan  (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) (isteğe bağlı)
4 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş)
8 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kekik tuz

Hazırlanışı :
Makarnayı içine 1 çorba  kaşığı tuz eklediğiniz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlayın ve süzün.
4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtılmış tavaya koyun ve sarımsakları ekleyip renkleri değişene kadar karıştırın.Makarnaları ve kekiği ekleyin ve ocağı kapatın.2 dakika bekleyip yoğurdu ilave edin ve tekrar karıştırıp beklemeye alın.
Sos için kalan zeytinyağını ısıtılmış tavaya alın. Soğanları 5 dakika soteleyin.
Ispanakları mümkünse tahta bıçakla yoksa elinizle kopararak ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Karabiber ve tuzunu ekleyin.Kısık ateşte 1-2 dakika kadar karıştırıp ocağı kapatın.Maydanozu ekleyin (maydanoz isteğe bağlıdır)
Sosu makarnanın üzerine döküp karıştırın ve bekletmeden sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder