12 Temmuz 2011 Salı

Kısır


Kısır
6 Kişilik     
Malzemeler :
6 çay bardağı ince köftelik bulgur
3 çay  bardağı sıcak su
3 dal yeşil taze soğan ya da 1 adet beyaz taze soğan (ince kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 adet marul (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Sos için :
Yarım çay bardağı  sızma zeytinyağı (isteğe göre biraz daha arttırılabilir)
Yarım  limonun suyu
1´er tatlı kaşığı kekik, nane, karabiber, kırmızı biber sumak
Tuz
(Baharatların ve acı biberin miktarını isteğinize göre ayarlayın)
Hazırlanışı :
Köftelik bulguru sıcak su ile yıkayın.3 çay bardağı sıcak su ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.Kapalı bir kapta bulgurun şişmesini sağlayın.
Suyunu iyice çekmis olan bulgura salçaları ekleyip karıştırın.
Bir kavanozun içine sos için gerekli olan malzemeleri koyup kapağınıda kapatarak 1 dakika çalkalayın.
Sosu bulgura dökün ve bir kez daha karıştırın.
Soğanı ince ince  doğrayıp bulgura ekleyin. Marulları ve maydanozları  yıkayıp  doğrayın. Hepsini bulgurla karıştırın ve 1 dakika yoğurup tadını kontrol edin.
Kısırınızı 10 dakika dinlendirip marul yaprakları, domates ve limonla servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder