5 Temmuz 2011 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Zeytinyağlı Taze Fasulye
4 kişilik
Malzemeler :
400 gr taze fasulye
2 kuru soğan (ince doğranmış)
4 domates (ince doğranmış)
3 patates (büyük doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
2 diş sarımsak (ince kesilmiş ve ezilmiş) (isteğe bağlı)
Hazırlanışı :
Fasulyelerin uç kısımlarını kesip varsa kılçıklarını ayıklayın.Yıkayın ve 3 cm büyüklüğünde doğrayın. Patatesleri soyup yıkayın ve 4´e kesin.
Soğanı zeytinyağında 5 dakika soteleyin.Fasulyeleri ve patatesleri ekleyin.5 dakika daha birlikte soteledikten sonra domatesleri ilave edin.Domatesle birlikte 5 dakika daha pişirip limon suyunu, tuzunu ve şekerini ilave edin.Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin ve ocağı kapatın.
Zeytinyağlı Taze Fasulye´nin daha lezzetli olması için :

  • Yemeğinizi domates ve kendi suyu ile kısık ateşte pişirin.Su eklemeyin.
  • Servis sırasında isteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Servis etmeden hemen önce 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirerek yemeğinizin daha parlak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı taze fasulyenizi şehriyeli pirinç pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder