28 Ağustos 2011 Pazar

Cevizli Kolay Baklava ve Burma

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.



Cevizli Kolay Baklava ve Burma
Daha önce elde yufka açarak baklava yapmış olmama rağmen ilk baklava tarifimi en kolay yapabileceğiniz şekilde vermeyi düşündüm.Bunun için bugün sizlere, çok kolay ve pratik olarak yapabileceğiniz bir baklava ve burma tarifi veriyorum.
Daha sonraki zamanlarda baklava ve burmayı elde açarak yapmak üzere bugünkü tarifime geçiyorum.
Bu vesileyle Ramazan bayramınızı da kutlarım.Sağlıkla ve mutlulukla nice günlerinizin bayram sevinci içerisinde geçmesini dilerim.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.


15-20 kişilik                            
Malzemeler :
450 gr baklava yufkası    
250 gr ceviz içi (2 su bardağı)
200 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kahverengi (ya da beyaz) toz şeker
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Baklavanın ve Burmanın şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı içme suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak, cevizi çok ince olmayacak şekilde öğütün.1 çorba kaşığı kahverengi (ya da beyaz) toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.Dilerseniz antep fıstık, fındık ya da badem de kullanabilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırın ve 20 dakika kaynatın.20 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.Tarçın ekleyerek soğumaya bırakın.20 dakika sonra kullanılmaya hazırdır.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Baklava yufkalarını, kullanacağınız tepsiye göre 2´ye ayırın.Bir kısmını baklava diğer kısmını burma için kullanın.Hangisini daha çok yapmak istiyorsanız ona göre diğer malzemeleride ayarlamanız gerekeceğinden yarı yarıya kullanmanızda fayda var.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Baklava yapımı için kullanacağınız tereyağının yarısını eritin.Tereyağının içerisinde oluşan beyaz kısmı atın.Tepsinizi tereyağı ile yağlayarak 2 kat yufka serin.Yufkaların üzerine 1 çorba kaşığı tereyağ gezdirin ve 2-3 çorba kaşığı ceviz serpin.(Bu oran büyük boy bir cam fırın tepsisi için geçerlidir.Tepsinizin boyutuna göre oranları azaltıp çoğaltabilirsiniz)
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Baklava için ayırdığınız yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.Katları yaparken üzerine bastırmayın.En üste de 2 kat yufka serin ve istediğiniz şekilde kesin.Kalan tereyağını eriterek üzerine gezdirin.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.
Burma yapımı için, fotoğraftaki gibi yarıya kestiğiniz yufkaya 1 çorba kaşığı tereyağ  ve 2 çorba kaşığı ceviz serpin.Oklavayı yufkanın başlangıç noktasına koyun ve fotoğraftaki gibi sarın.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Sarılmış yufkayı bir uçtan diğerine çekerek oklavadan çıkarın.Yufka oklavadan çekilirken doğal olarak burulmuş bir görüntü kazanacaktır.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Burmaları yağlanmış tepsiye dizin ve kalan yağı üzerine gezdirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Baklava ve burmaları 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kontrol ederek pişirin.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.


Pişen baklava ve burmaların 1-2 dakika ilk sıcaklıkları geçince 20 dakika beklettiğiniz soğuğa yakın ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Bu aşamadan sonra şerbeti çekmeleri için baklava ve burmaları en az 1 gün dinlendirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Eğer daha az tatlı seviyorsanız 3-4 saat şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı başka bir tepsiye alarak fazla şerbetini süzün.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Tatlılarınızı ceviz serperek servis yapabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder