8 Eylül 2011 Perşembe

Etli Mantarlı Rulolar

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

www.benimyemekkitabim.com




Etli Mantarlı Rulolar   
Cannelloni Nedir ?
“Cannelloni” İtalyanca´da “oluk” anlamına gelen içi boş silindir şeklindeki bir makarna çeşididir. Bazen, “Manicotti” ismiyle de anılan “Cannelloni” tipi makarnalar, genellikle et, sebze yada balık çeşitleriyle doldurulup domates sosu ve beşamel sosla fırında pişirilerek yapılır.
Bilinenin dışında, “Cannelloni” sadece İtalya´ya özgü bir yemek olmayıp, yüzyıllar süren ticari ilişkilerin sonucu olarak, gastronomik ve kültürel etkileşimlerle İspanya´nın Katalonya bölgesinde de geleneksel olarak yapılır.
Arjantin ve Uruguay´da olduğu gibi Katalonya bölgesinde de özellikle et ürünleriyle yapılan bu yemek geleneksel yemekler arasındadır.

“Cannelloni” yaparken, içi boş silindir makarnalar kullanabileceğiniz gibi bu yemek için özel satılan yapraklardan ya da küçük boy lazanya yapraklarından da faydalanabilirsiniz.Seçeceğiniz malzemeye göre istediğiniz soslarla pişirebilirsiniz.    
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Etli Mantarlı Rulolar  


4 kişilik
Malzemeler :
250 gr cannelloni makarna  ya da 12 adet Lazanya yaprağı
Tuz
Etli Mantarlı iç harç için :
300 gr dana eti (zar gibi doğranmış)
200 gr mantar (ince doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
1 havuç (rendelenmiş)
2 domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber,kekik tuz
Dilerseniz taze fesleğen de kullanabilirsiniz
Yoğurt Sos İçin :
400 gr süzme yoğurt 
2 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak (ince doğranmış ve ezilmiş)
Üzeri için :
Kırmızı biber marmelatı (isteğe bağlı)
Kullanmayacaksanız iç harca 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin


Hazırlanışı :
Zeytinyağını ısıtılmış tavaya koyun.Zar gibi doğranmış dana etlerini kapağı kapalı olarak sularını çekene kadar pişirin.Kapağı açın soğan, havuç, ve mantarları ekleyin.
Birlikte 5 dakika kavurun.Domates rendesini ve biber salçasını ekleyip 5 dakika daha kavurun.
Tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.Etler yumuşadığında kekik ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
Harcı bir kenarda ılıklaşana kadar bekletin bu arada lazanya yapraklarını ya da cannellonileri pişirin.
Cannellonileri ya da lazanya yapraklarını pişirmek için, bir tencereye 1lt su koyup kaynatın. Makarnaları ya da yaprakları 5 dakika kadar kaynayan suda tutup çıkarın.
Etli Mantarlı harçtan yaprakların başlangıç noktasına koyup rulo şeklinde sarın ya da cannellonilerin içini harçla doldurup yağlanmış cam bir fırın kabına dizin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.
Hazırlamış olduğunuz ruloların üzerlerine 3-4 çorba kaşığ zeytinyağı gezdirin ve kekik serpin.
190 derecelik fırında  üzerleri kızarana kadar pişirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Yoğurt sosu için, yoğurdu tuz ve sarımsak ile 1 dakika çırpın ve servis tabağına alın. Ruloları üzerine koyun.Yanına kırmızı biber marmelatı ekleyerek birlikte servis yapabilirsiniz.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Afiyet Olsun
Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder