15 Eylül 2011 Perşembe

Kırmızı Biber Soslu Kırmızı Patates ve Havuç Kızartması

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.



Kırmızı Biber Soslu Kırmızı Patates ve Havuç Kızartması       
Bugün sizlerle yapımı son derece kolay ve sağlıklı iki sebze kızartması tarifi paylaşıyorum.
Ana yemeklerinizle birlikte sunabileceğiniz bu tarifleri dilerseniz mevsime uygun başka sebzelerle de destekleyebilirsiniz.
Çoğumuzun evde sıklıkla yaptığı bu tip tarifler bilmeyenler içinde özellikle yağı azaltmak üzere bir fırsat olacaktır.
Kullanacağınız yağ miktarını ölçülerdeki gibi ayarlarsanız, yağda kızaran sebzelere göre çok daha sağlıklı ve istediğiniz kıvamda kızartmalar elde edeceksiniz.

4 Kişilik :

Malzemeler :
20 adet minik kırmızı patates (4´e bölünmüş.Patatesleri çok iyi yıkarsanız ve  üzerindeki fazlalıkları temizlerseniz soymanıza gerek yoktur.Kırmızı patates bulamazsanız diğeriyle de olur.
2 adet orta boy havuç (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Kırmızı Biber Sosu için :
8-10 adet kırmızı salçalık biber (Kullanacağınız biberler fotoğraftakiler gibiyse 2-3 adet yeterlidir)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı :
Patatesleri ve havuçları yıkayıp kurulayın.Patatesleri 4´e bölün.Havuçları olabildiğince ince doğrayın.Cam bir fırın kabının yarısına patates diğer yarısına havuçları alın. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, ve tuzunu koyup hafifçe karıştırın. 200 derecelik fırında  30 dakika arada kontrol edip çevirerek pişirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Kırmızı biber sosunu hazırlamak için, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın.4-5 parçaya bölün ve içerisine 2 bardak su koyduğunuz fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında  biberler yumuşayana kadar pişirin.
Kabuklarını soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyip sos tenceresine alın.
Kısık ateşte fazla suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Servis tabağına aldığınız patates ve havuçların üzerine biber sosunu gezdirin.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder