15 Eylül 2011 Perşembe

Yoğurt Soslu Fırında Kabak ve Biber Kızartması

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.




Yoğurt Soslu Fırında Kabak ve Biber Kızartması       
4 Kişilik :
Malzemeler :
3 adet kabak (ince dilimlenmiş)
8 adet yeşil biber
2 çorba kasığı zeytinyağı
1 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Tuz
Yoğurt sosu için :
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
2 diş ince kesilmiş ve ezilmiş sarımsak
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz yada dereotu
Hazırlanışı :
Kabakları ve biberleri yıkayıp kurulayın.Kabakları ince doğrayıp yağladığınız cam bir fırın kabına dizin. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp kabakların üzerine koyun.
Sadece üst kısmını açtığınız 200 derecelik fırında  30 dakika arada kontrol edip çevirerek pişirin.Biberleri her iki tarafıda kızarınca alın kabakları çevirerek pişirmeye devam edin.
Pişen biberlerin kabuklarını soyabilirsiniz.
Yoğurt sosu hazırlamak için, yoğurdu tuz ve sarımsakla birlikte 2 dakika karıştırın.
Servis tabağına aldığınız kabak ve havuçların üzerine yoğurt sosunu gezdirin.
Maydanoz ya da dereotu serperek servis yapabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.
Afiyet Olsun
Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder