15 Ekim 2011 Cumartesi

Armut


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.


www.benimyemekkitabim.com



Armut
Ilıman ve soğuk ılıman iklimde yetişen, gülgiller familyasına ait olan bir meyvedir.
Anayurdu Anadolu olan armut ağacının, yaklaşık 30 türü ve bilinen 2.000 kadar çeşidi vardır.
Türkiye´de de birçok bölgede yetişir.
Yazlık armutlar haziran sonlarında, kışlık armutlar ise Ekim-Kasım aylarında hasat edilir.
Armutta bol miktarda A ve C vitaminin yanısıra, B1,B2, B3, B6, PP vitaminleride bulunur. Ayrıca fosfor, kalsiyum, sodyum,potasyum, magnezyum, demir mineralleri ve folik asid içerir
Armut´un Faydaları :   
  • Kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar
  • Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır
  • Böbrekleri temizler ve düzenli çalışmalarını sağlar
  • Böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder
  • Kabızlığı önler
  • Kandaki üre asidini ve üre tuzlarını dışarı atmaya yardımcıdır
  • Kansızlığı giderir
  • Sinirleri yatıştırır
  • Zihin yorgunluğunu giderir
  • Susuzlugu keser
  • Nezlenin çabuk iyileşmesini sağlar
  • Hazımsızlığı giderir
  • Romatizmada faydalıdır
  • Çarpıntıyı giderir
  • Cildi güzelleştirir
  • Az kalorili fakat lif ve mineral olarak zengin bir besin olması nedeniyle,diyet yapanlar için idealdir
  • m meyveler arasında hipoalerjik nadide meyvelerdendir ve bebeklere ilk katı meyve olarak armut verilir
  • Midesi hassas olanlara armut kompostosu tavsiye edilir

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder