10 Ekim 2011 Pazartesi

Kıymalı Kol Böreği

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.




Kıymalı Kol Böreği
4 kişi için :
Malzemeler :
Hamur için :
300 gr elenmiş tam buğday unu (2 su bardağı) (protein oranı 13 olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Harç için :
300 gr orta yağlı dana kıyması
1 kuru soğan (ince doğranmış)
2 yeşil biber ince doğranmış
1 diş sarımsak (ince kesilmiş)
1 domates (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz (ince kesilmiş)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı karabiber  (tercihen taze çekilmiş)
1 çay kaşığı kekik 
Tuz
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Hazırlanışı :

Unu geniş ve cam bir kaseye eleyerek koyun.Tuzunu dökerek unun ortasını açın.Ilık suyunu ekleyin.Hamuru açarken sürmek için 2 yemek zeytinyağını ayırıp kalan yağı ilave edin.
Etrafındaki undan azar azar alarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın.Yuvarladığınız hamurları buzdolabında üstü kapalı olarak 1 saat dinlendirin.
Bu arada iç harcı hazırlayın.
Böreğin iç harcı için, ince doğradığınız soğanı zeytinyağında 3-4 dakika soteleyin.
Sarımsak ve biberleri ekleyin.2 dakika birlikte soteledikten sonra kıymayı ilave edin..Kıymayla birlikte 5 dakika daha pişirip  salçaları ekleyin 3 dakika daha kavurun.
Son olarak rendelenmiş domatesleri, ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın.Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.Tuz, karabiber ve kekik ekleyerek ocağı kapatın.
Maydanozları da ince keserek harcınıza ekleyin ve karıştırın.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Bekleyen hamurları oklava ya da merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurun üzerine ayırdığınız zeytinyağından 1 tatlı kaşığı sürün ve elinizide yağlayarak hamuru açabildiğiniz kadar açın.
Bu işlemi, hamur yumuşamış ve yağını çekmiş olacağı için kolaylıkla yapabilirsiniz.Merdane ile açmaya başladığınız hamuru elinizle kenarlardan çekerek uzatın.Hamuru açacağınız zemin geniş olmalıdır.
Hamuru dolaptan çıkardığınız şekilde açın ve üst üste tekrar katlamayın.Yaklaşık olarak büyük bir fırın tepsisi ya da daha büyükçe açılan hamurların üzerine kıymalı harçtan koyun ve heryerine yayın.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Hamuru iki taraftan ortaya doğru yuvarlayarak iki uzun rulo elde edin.Hamuru ortadan ayırarak elde ettiğiniz iki ruloyuda fotoğraftaki gibi sararak şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Böreklerin üzerine sadece zeytinyağı sürün.
Hazırladığınız börekleri 200 derecede önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.

Kapalı bir kapta, temiz bir mutfak bezine sararak 10-15 dakika muhafaza edin ve dilerseniz yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır.


Afiyet Olsun

Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

2 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

nam nam nam nefis görünüyor olsada baksak tadına ellerine sağlık

Funda dedi ki...

=) tesekkur ederim

Yorum Gönder