14 Kasım 2011 Pazartesi

Kuzu Külbastı

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Külbastı          
4 kişilik                                       
Malzemeler :                  
4 adet ince dilimlenmiş kuzu eti (Külbastı için etlerinizi, kuzunun but kısmından yağsız ve sinirsiz hazırlatın)
2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Marine için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak (2´ye kesilmiş)
Ayrıca isteğe bağlı olarak :
20 adet minik kırmızı patates (Patatesleri çok iyi yıkarsanız ve  üzerindeki fazlalıkları temizlerseniz soymanıza gerek yoktur)
4 adet havuç (üstleri iyice temizlenmiş)
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı nar tanesi     
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
 
Hazırlanışı :
Kuzu etlerini marine için, zeytinyağı ve sarımsakla karıştırın.Bu sosla birlikte buzdolabında 1 gün ya da en az 3-4 saat bekletin.  
Havuç ve patatesleri toprak bir fırın kabına alın.(Patates ve havuçların kabuklarını soymayacağınız için üzerlerini çok iyi temizleyin) 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tuzla karıştırarak 180 derecede ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.
Genişçe bir tavayı ısıtın.Kuzu etlerini tuzlayın ve orta ateşte 2 dakika arkalı önlü kızartın.

Kuzu Külbastı´nızı fırında pişirmeyecekseniz tavada ya da ızgarada pişme süresini 4-5 dakika ya da zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pişen etleri, patates ve havuçların yanına alın ve üzerlerine limon suyunu dökün.
200 dereceye ısıttığınız fırında kuzular nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat kontrol ederek pişirin.
Servis tabağına almadan kekik ve karabiber serpin.Dilerseniz nar taneleriyle servis yapın.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

4 yorum:

Adsız dedi ki...

kuzu değil de dana antrikot ile yapılabilirmi acaba , etin daha iyi pişmesini nasıl sağlayabilirim? ... pınar

Funda dedi ki...

Sevgili Pinar, Kulbasti için en uygun et kuzu yada kuçukbas hayvanlarin eti olmakla birlikte bu tarifi dana antrikot için de uygulayabilirsin.Dana antrikot izgara için uygun bir ettir ancak genellikle tariflerde etin yumusak olmasi için fazla pisirilmemesi gerektigi yazar.Eti çok pismis sevenlerdensen, ve sadece izgara yapmak istiyorsan ince dilimledigin eti bir gun onceden zeytinyagiyla dinlendir.Ertesi gun buzdolabindan çikarip oda sicakligina gelmesini bekle.Izgara yapmadan hemen once heriki tarafini tuzla ve pisir.Buyuk parça et kullanacaksan 1-2 dakika izgarada tuttuktan sonra tarifteki gibi firinlamani oneririm.Sevgiler

NİNO dedi ki...

Tabada kizartirken her iki tarafini tuzlamak eti sertlestirmez mi?

Funda dedi ki...

Merhaba NINO,izgara yapilacak etlerde, etin suyunu içeride tutmak için yapilan ve muhurleme de denilen bu yontemde yani etin her iki tarafinida tuzlamak eti sertlestirmez.Bunun için kullanacaginiz tavanin dokum tava olmasina ve her iki tarafinda yaklasik 3-4 dakika pismesine dikkat etmelisiniz.Izgaradan sonra bu tarifte oldugu gibi ete tekrar bir pisirme islemi uygulayacaksaniz ve oncesinde de marine etmisseniz bu tip bir sorun yasamayacaginizi dusunuyorum.Sevgiler.

Yorum Gönder