1 Kasım 2011 Salı

Peynirli Akordeon Kırmızı Patates

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Peynirli Akordeon Kırmızı Patates        
Bugün sizlerle yapımı son derece kolay bir kırmızı patates tarifi paylaşıyorum.
Bu aperatifi mevsime uygun başka sebzelerle de destekleyerek ana yemeklerinizle birlikte sunabilirsiniz.

4 Kişilik

Malzemeler :
20 adet minik kırmızı patates (Alt kısmı ayrılmayacak şekilde dilimlenmiş)
Patatesleri çok iyi yıkarsanız ve üzerindeki fazlalıkları temizlerseniz soymanıza gerek yoktur.Kırmızı patates bulamazsanız diğeriyle de olur
200 gr eriyebilen bir peynir çeşidi 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş ince kesilmiş sarımsak
Taze çekilmiş karabiber
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Patateslerin üzerindeki fazlalıkları temizleyerek yıkayın ve kurulayın.
Patatesleri fotoğraftaki gibi alt kısımları ayrılmayacak şekilde dilimleyin. Dilimlerin arasına kestiğiniz peynirlerden yerleştirin. Bu işlem zor gelirse ve zamanınız yoksa peynirleri rendeleyerekte patateslerin üzerine serpebilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Cam bir fırın kabına patatesleri alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak ve tuzu karıştırıp patateslerin üzerine gezdirin.(Peyniriniz yeteri kadar tuzluysa tuz eklemenize gerek yoktur)
Fırının sadece üst kısmını 200 dereceye ayarlayın ve 30 dakika arada kontrol edip çevirerek pişirin.
Servis tabağına aldığınız patateslerin üzerine taze karabiber çekin ve dilerseniz maydanozla birlikte servis yapın.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun



Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

her yerde bu tatlı patatesı goruyorum ama canlısıyla bır turlu tanışamadım ellerıne sağlık nasıl bır şey merak edıyorum,sevgiler...

Funda dedi ki...

Buldugunda dene mutlaka Zeymuran´cim.Ozellikle salatalarda ve firinda tavsiye ederim.Sevgiler...

Yorum Gönder