4 Ocak 2016 Pazartesi

Dantelli ve Çıtır Trüflü Çikolata Rüyası

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabım.com

Bazen gözlerini kapatırsın ve hayal edersin...

Bir pasta, bir yol, ev, iyilik, bir sevda düşlersin bazen... Bazen öyle güçlüdür ki hayalin ansızın o yolu yürürken bulursun kendini.Bir bakarsın mutfakta elinde spatula krema sürüyor ya da inşaatta malayla duvar sıvıyorsundur.

O gözlerini kapattığında sınırsız hayal ettiğin yer varya işte o yerdir seni yaşatan.

Hayal et bırak ulaşmasanda olur. Birilerinin dediği gibi ''Yıldızlara dokunamazsınız ama karanlık gecelerde onlar size yol gösterir.''

Gözlerimi kapattım ve bir pasta hayal edip yaptım.İspanyol televizyonunda en iyi çikolatalı tarifler kategorisinde ödül kazanan bu tarifimi sizin içinde yazdım.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Yaparken zorlanacağınız bir tarif olmadığı gibi neredeyse bütün malzemeyi değiştirerek hazırlayabilirsiniz bu pastayı.

Ne hayatınızda ne de mutfakta yemek yaparken değişiklik yapmaktan korkmayın, sınırların dışına çıkın ''herkes'' gibi olmayın, sadece hayal gücünüzü kullanın ve ona güvenin.

Not: Değişik olsun ya da modern bir dokunuş yapacağım diyede geleneksel ve yüzyıllık tariflerin canına okumazsanız sevinirim. =)


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Malzemeler:

1. Kat

250 gr. şekersiz integral (kepekli ya da çavdarlı) bisküvi
200 ml. krema
150 gr. sütlü çikolata
150 gr. fındık kreması
100 gr. tereyağ
100 gr. ceviz
Çeyrek çay kaşığı tuz

2. Kat

100 gr. beyaz çikolata
100 gr. maskarpon peyniri (ya da tuzsuz labne)
100 ml. krema
1 çorba kaşığı toz şeker
160 gr. şekersiz kakaolu integral bisküvi

Çikolata kaplaması için:

200 ml. krema
150 gr. bitter çikolata
50 gr. tereyağ

Çikolatadan Dantel için:

100 gr.bitter çikolata

Hazırlanışı:

1. Kat:

24 cm.'lik kelepçeli, yuvarlak bir kek kalıbını streç filmle kaplayın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Bisküvileri ve cevizleri 1-2 cm.'lik parçalar halinde kesip ya da kırıp bir karıştırma kabına alın.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Kremayı ısıtın ve sütlü çikolatayı ekleyip karıştırın.
Çikolata eridiği zaman fındık kremasını, tuzu ve tereyağını ekleyin.
Bütün malzemeyi iyice karıştırın ve ikiye ayırın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Karışımın yarısını ceviz bisküvi karışımının üzerine dökün.
2-3 kez karıştırın ve streç filmle kapladığınız kalıba boşaltın.
Tahta bir kaşıkla bastırarak karışımın kalıba iyice yerleşmesini sağlayın.
Ayırdığınız kremanın diğer yarısınıda bastırdığınız karışımın üzerine dökün.
2. katın karışımını hazırlayana kadar kalıbı buzdolabında soğumaya bırakın.

2. Kat:

Kremayı şekerle birlikte ısıtın.Krema kaynama noktasına gelince ocağı kapatın ve beyaz çikolatayı ekleyerek çikolata eriyinceye kadar karıştırın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Çikolata eriyince maskarpone ya da labne peynirini ekleyin ve karıştırın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

1-2 cm kalınlığında kestiğiniz ya da kırdığınız kakaolu integral bisküvileride bu karışıma ekleyin.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Tüm malzemeyi karıştırıp soğumuş ve form kazanmış olan kek kalıbındaki 1. katın üzerine dökün.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Streç filmle kapatın ve tekrar buzdolabına koyup soğumasını ve form kazanmasını bekleyin.

© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Soğuyan pastayı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

Çikolata Kaplaması İçin:

Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve bir karıştırma kabına alın. Kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ve tereyağı ile birlikte çikolataların üzerine döküp hepsi eriyene kadar karıştırın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Servis tabağına aldığınız pastayı bu çikolatalı karışımla kaplayıp buzdolabına koyun.

Çikolatadan Danteli Hazırlamak İçin:

Pastayı hazırladığınız kalıbı fırın kağıdı üzerine koyup aynı ölçüde bir yuvarlak çizin.Ortaya istediğiniz şekilleri çizebilirsiniz ancak başlangıç olarak kolay çizgiler çizmenizde fayda var.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırladığınız bu şablonu bir tepsiye koyun ve hareket etmesini engelleyip sabitlemek için tepsiye çok az çikolata sürün.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Çikolatayı Ben Mari usulü eritin.

Ben Mari usulü çikolata eritme:

Bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ocağa koyun.Tencerenin üzerine altı suya değmeyecek şekilde başka bir kap oturtun.Ufak parçalar halinde kestiğiniz çikolataları bu kabın içine koyun.Kısık ateşte, su buharında, kaynatmadan karıştırarak eritin.Çikolatanın bulunduğu kaba su gelmemesine dikkat edin.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Ben Mari usulüne uygun erittiğiniz çikolatanın içerisine dereceyi koyun ve 45 ºC gördüğünüzde çikolatanın olduğu kabı ocaktan alıp içinde buz olan soğuk bir kabın üzerine oturtun.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Birkaç kez karıştırarak sıcaklığın 28 ºC kadar inmesini sağlayın.Ardından tekrar Ben mariye koyarak sıcaklığı 32 ºC kadar çıkartın.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Fazla karıştırmadan ve su değmesine izin vermeden bitirdiğiniz ''temperleme'' işleminden sonra çikolatayı krema sıkma torbasına koyun ve ince uç takarak çizdiğiniz şekillerin üzerinden geçin.
© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Tepsiyi buzdolabına koyun ve çizdiğiniz şeklin katılaşmasını bekleyin.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Son olarak pastanın üzerine beyaz çikolata rendeleyip hazırladığınız danteli yerleştirin.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Üzerini dilerseniz trüf çikolata ve altın çilekle ya da istediğiniz bir malzeme ile süsleyebilirsiniz.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Not: Çikolata Temperleme işleminin yapılması, çikolatanın daha parlak ve kendine özgü tadını koruması için gereklidir. Bununla birlikte bu tarifin olmazsa olmazı değildir.Çikolatayı eritip işlem yapmadan da danteli hazırlayabilirsiniz.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Sonuç parlaklık, kırılganlık ve tat açısından farklar gösterecektir ve şüphesiz temperleme işlemiyle daha iyi sonuçlar elde edeceksiniz ancak ''Temperleme'' işlemini ayrı bir konu olarak özellikle evde hazırlayacağınız çikolatalar için kullanmak üzere ayrıntılı olarak başka bir gün yazacağım.

Bunun için bu tarifte temperleme işlemini ayrıntılara girmeden anlatmayı uygun buldum.
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.


© 2016 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2015 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder