22 Şubat 2017 Çarşamba

Kremalı Peynirli Kolay Poğaça


© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
www.benimyemekkitabim.com

Kremalı peynirli kolay poğaça, hem uğraştırmasın, çabucak olsun  hem de masrafsız olsun diyenler için ideal bir tarif. Üstelik lezzeti de bu kadar kolaylığının yanında oldukça iyi.

Tarifte dikkat etmeniz gereken unun miktarı. Yoğuracağınız hamurun oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor.Dolayısıyla hamur toparlanmıyor diye daha fazla un ilave etmeyin. 

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Bu tarifte unu, en fazla 2-3 çorba kaşığı kadar arttırabilirsiz o kadar.

Poğaçalar gevrekliğini içerisindeki krema ve yağdan dolayı kazanacağından ekleyeceğiniz un bu kıvamdan uzaklaştırabilir.

Son olarak çabucak süper bir poğaça yapayım diyorsanız bu tarif sizin için.

Kolay gelsin.

Yaklaşık 24-26 poğaça

6-8 kişilik

Malzemeler :

3 su bardağı un
200 ml. krema
1 yumurta (oda sıcaklığında)
beyazı hamura sarısı poğaçaların üzerine sürülecek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Poğaçaların üzeri için :

1 yumurta (oda sıcaklığında)
Susam, çörekotu keten tohumu

İç harç için :

400 gr beyaz peynir (rendelenmiş)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :

Cam ve genişçe bir yoğurma kabında yumurta beyazını ve tuzu 2 dakika çırpın.

Zeytinyağını ve kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.

Hamuru un ilave etmeden 5 dakika kadar yoğurun.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Dilerseniz bu aşamada hamuru 2'ye ayırın ve bir kısmına malzemelerdeki dereotunu ilave ederek hamuru dereotuyla yoğurun.Bu tamamen isteğe bağlıdır.

Yoğurduğunuz hamurun üstünü kapatın ve iç harcı hazırlayana kadar dinlendirin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
İç harç için beyaz peyniri elinizle ufalayın ya da rendelenebilecek kıvamdaysa rendeleyip içerisine maydanoz ve kırmızıbiber ekleyin.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırladığınız hamurları tezgahın üzerine aralıklarla dizin ve elinizle hafifçe bastırarak çay tabağı büyüklüğüne getirin.

Hazırlamış olduğunuz peynirli harçtan üstüne koyup, hamuru isterseniz klasik poğaça şeklinde isterseniz yuvarlak olarak kapatın.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Fırın kağıdı ya da silpat serili fırın tepsisine poğaçaları dizin.

Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam, çörekotu keten tohumu vb. serpin.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
180 derecede önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Not : Pişme süresi poğaçanın büyüklüğüne ve fırın tipine göre farklılık gösterebilir.

İlk 15 dakikadan sonra kontrol edin.
Pişen poğaçaları 10 dakika soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Afiyet Olsun 

Funda Yüce Gomez Solis

© 2017 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder