28 Nisan 2011 Perşembe

Mantarlı Kuzu ve Pesto Soslu Makarna


Mantarlı Kuzu ve Pesto Soslu Makarna
6 Kişilik
Malzemeler :
500 gr kuzu (ince doğranmış)
500 gr mantar (ince doğranmış)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1´er çay kaşığı kekik, biberiye, karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
3 çorba kaşığı zeytinyağımızı ısıtılmış tavaya koyuyoruz.Çok ince doğranmış kuzu etlerimizi kapağı kapalı olarak sularını çekene kadar pişiriyoruz.Kapağı açıyoruz kalan zeytinyağını ve mantarları ekliyoruz.Birlikte 15 dakika kavuruyoruz.
Kekik, biberiye, karabiber ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz.Etlerimiz yumuşadığında tuz ekleyip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
Mantarlı kuzuyu Pesto soslu penne makarna  ile servis edebilirsiniz.  

Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder