1 Aralık 2011 Perşembe

Kıymalı ve Kaşarlı Pide

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır




Kıymalı ve Kaşarlı Pide
Bu pide tarifindeki hamurla hem yumuşak pideler hem de kenarları çıtır pideler elde etmeniz mümkün. Eğer yumuşak pideler istiyorsanız aşağıdaki tarifi aynen uygulayın.

Pidelerinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız bunları yapın:
1.Mayalanma süresini 1 saat uzatın.
2.Hamur mayalandıktan sonra 6 yerine 8 parçaya bölün.
3.Hamurları daha ince açın
4.Pideler piştikten sonra üstlerini örtmeden soğutun.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

 6 Pide için

Malzemeler :
500 gr sert durum buğdayından ekmeklik un (elenmiş)
1,5 çay bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı ılık su
Mayalamak için :
25 gr yaş maya
2 çorba kaşığı şeker
2 çay bardağı ılık su
Pidelerin üzeri için :
300 gr orta yağlı dana kıyması
1 kuru soğan (ince doğranmış)
3 su bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı domates salçası (3 çorba kaşığı suyla inceltilmiş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hazırlanışı :

Yaş mayayı ve şekeri bir kaba koyun.2 çay bardağı ılık suyla mayayı ezin ve üstünü kapatarak 10 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin.
Mayalama işlemlerini ılık ve hava almayan bir ortamda yapın.
Hamuru mayalamak için, unu geniş ve cam bir kaseye eleyerek koyun.Tuzunu dökün.Unun ortasını açın. Mayalanmış ılık suyu ve 2 çay bardağı ılık suyu ilave edin.Yoğurarak yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edin.Yoğurma işlemini 5 dakika yapın ve sona doğru elinize 1 avuç un alarak hamuru toparlayın.(Hamur yumuşak olacak.)
Hamuru yağlanmış cam ve geniş bir kaseye koyarak havayla temasını kesin ve ılık bir ortamda (bunun için fırının içini hafifçe ısıtıp kapattıktan sonra kullanabilirsiniz) üstü kapalı olarak 30-40 dakika kadar mayalayın.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın. Zeytinyağında soğanı 3 dakika soteleyin. Kıymayla birlikte 5 dakika daha pişirip domates salçasını ilave edin.Bütün malzemeyi karıştırıp kısık ateşte 2 dakika pişirin.Tuz ve kırmızıbiberini ekleyip soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru 6 parçaya ayırın. Herbir parçayı elinizde rulo yaparak ve bir tepsiye iki pide gelecek şekilde merdaneyle uzun açın.Pideler pişerken diğer hamurlar bekleyebilir ancak üstlerini nemli ve temiz bir bezle örtün.
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hamurları açarken tezgaha mısır unu serpin. Açtığınız hamurları fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları kenarlardan çekerek pidenin üzerine doğru 2 cm kapatın.
Son olarak peynir serpin ve 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.Pişen pideleri ılıklaşana kadar kapalı bir yerde üst üste koyarak bekletin.
 Kıymalı kaşarlı pidelerinizi mevsim salata ile servis yapabilirsiniz.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır



Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis
© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder