31 Ocak 2011 Pazartesi

Etli Kurufasülye


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Etli Kurufasülye    
                        
4 kişilik   
                                     
Malzemeler :     
              
200 gr kuşbaşı et
1 su bardağı kurufasülye
1 adet kuru soğan (çok ince doğranmış)
3 yemek kaşığı domates salçası             
3 çorba kaşığı tereyağ yada zeytinyağı
3 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak 1 gece önceden kuşbaşı etleri soğuk suya koyup ertesi gün haşlayıp süzün.
Fasülyeleri de aynı şekilde 1 gece önceden normal suda bekletin.Ertesi gün haşlayın ve ılık suda yıkayıp süzün.

(Haşlanırken oluşan beyaz köpüğü alırsanız fasülyenin gazınıda almış olursunuz.Ayrıca eğer isterseniz kabuklarınıda soyabilirsiniz.)

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Tencerede tereyağını eritin yada zeytinyağını tencerede hafif kızdırıp soğanları kavurmaya başlayın.Soğan iyice kavrulduktan sonra, etleri ve tuzu ekleyip soğanlar eriyene kadar kavurun.Salçayı ilave edip hepsini birlikte 5 dakika kadar karıştırarak kavurun. 4 bardak sıcak suyu ve limon suyunu ekleyip 15 dakika kaynatın.

(Limon suyu fasülyelerin dağılmalarını önleyerek diri tutar)
Kaynayan etli sosu, haşladığınız fasülyelerin olduğu tencereye dökün(dilerseniz güveç yada bakır tencerede olabilir)


Su miktarı fasülye tipine göre değişebileceğinden, fasülyelerin hemen üzerini örtecek şekilde ayarlayarak, yaklaşık 30-40 dakika kadar daha kısık ateşte pişirin.

© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır


Güveçte yapacaksanız, güveç tenceresine koyup fırında 45 dakika kadar 180 derecede pişirin.

Fasülye piştikten sonra 15 dakika  dinlendirip, Pirinç pilavı yada bulgur pilavıyla birlikte, yanında dilerseniz turşu ve acı biber tabağıyla servis yapabilirsiniz.


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır
Afiyet Olsun


Funda Yüce Gomez Solis


© 2011 benimyemekkitabim.com - Tüm hakları saklıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder